Glutenfri Bastogne kiks

bastogne kiks, glutenfri, smaakager, til kaffen, boghvedemel, gastroequation, hjemmebag

Jeg går ikke selv af vejen for en småkage til kaffen, der er noget hyggeligt over det, selvom det måske er lidt mormor agtigt. Hvis man af den ene eller anden grund ikke er så begejstret for hvedemel, så kan det være lidt mere tricky at få nogle gode sprøde småkager ud af sine anstrengelser. Men det kan faktisk lykkes og med et fint resultat endda. De fleste kender bastogne kiks fra papæsken, jeg har i hvert fald haft et ganske tæt bekendskab med dem op gennem min barndom. Men vidste du at man faktisk kan bage dem selv? Jeg har klippeklistret lidt i den her opskrift fra valdemarsro.dk og fået et ganske fint resultat ud af mine boghvede bastogne kiks, hvis jeg selv skal sige det.

bastogne kiks, glutenfri, smaakager, til kaffen, boghvedemel, gastroequation, hjemmebag

GLUTENFRI BASTOGNE KIKS CA. 25 STK

  • 50 g brun farin
  • 50 g lys (sukker) sirup
  • 50 g blødt smør
  • fintrevet skal fra 1/2 øko citron
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids stødt eller finthakket tørret ingefær
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • et lille drys fint salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 125 g boghvedemel

Bland brun farin og sirup i en skål og pisk det bløde smør i så blandingen bliver luftig. Bland alle de tørre ting godt i en skål og fordel den fintrevne citronskal i blandingen. Ælt melblandingen i sukker / smørblandingen og ælt den igennem, så dejen samler sig. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 175 grader varm luft. Rul dejen ud i 3 lange pølser og rul den flad med en kagerulle, så den er ca. 2 cm i tykkelsen. Lav rillerne med en gaffel på langs af dejbanen. Det letteste er at lave dem med mange små tryk hele vejen hen. Skær kagerne i passende størrelse på 3-4 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bastogne kiksene midt i ovnen i 10-12 minutter.

bastogne kiks, glutenfri, smaakager, til kaffen, boghvedemel, gastroequation, hjemmebag

Er du på jagt efter glutenfri småkage varianter, så ligger der allerede et par opskrifter herinde på:

∼Kan I ha’ en dejlig weekend!∼

Husk du kan følge med på instagram @gastroequation_dk og på ♥bloglovin’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *