Boghvedegrød

Boghvedegrød + tips til kogning af grød i mikroovn

Når man vågner med tungt hoved og ondt i halsen, (har jeg mon nydt solen lidt for meget i mandags?) er der altså ikke noget, som varm grød til halsen. Jeg kan godt li’ havregrød, men den her boghvedegrød er, når det skal være ekstra godt 🙂 Jeg har taget udgangspunkt i opskriften på boghvedegrød fra bogen ‘Low Fodmap Diet 1, en grundbog’ og tilpasset den en anelse. Jeg er ikke særlig gode venner med at lave mælkegrød på komfuret, for jeg synes ofte at det brænder på for mig, så derfor koger jeg altid grød i mikroovnen. Her kommer tre gode fif til, hvad man skal være opmærksom på, når man koger grød i mikroovnen.

  • Man kan ikke koge store mængder grød i mikroovnen, da det så vil koge over
  • Brug en beholder der kan tåle mikrobølger, jeg gjorde det engang med en glasskål. Det var ikke en succes, glasskålen knækkede og der var kogende mælk i hele mikroovnen. Jeg bruger en stor plastik fra ikea, der kan tåle mikroovn, den er desværre udgået af sortimentet.
  • Brug kun låg på beholderen når du skal have væsken op i temperatur og læg det kun løst på. Når den skal koge i længere tid ved lavere effekt skal låget fjernes.

Til 2 skåle boghvedegrød (dvs. 2 portioner, hvis du er på den restriktive low fodmap diæt) skal du bruge:

  • 30 g rismel (kværn evt. dit eget, se her)
  • 30 g hel boghvede
  • 30 g boghvedegryn
  • 2 spsk hørfrø
  • 2 dl vand
  • 5 dl laktosefri mælk
  • lidt salt og kardemomme
  • Kanelsukker til topping
  • Peanutbutter til topping (Lav evt. din egen, se her)

Vej rismel, hel boghvede, boghvedegryn og hørfrø af i en egnet beholder, tilsæt lidt salt og kardemomme. Tilsæt vand og rør godt. Læg låget løst på og sæt beholderen i mikroovnen ved højest effekt i 1,5 minut. Tag beholderen ud og rør godt. Tilsæt mælk og læg igen låget løst på og sæt beholderen i mikroovnen ved højeste effekt i 4 minutter. Tag beholderen ud, den skulle gerne være god varm og rør godt. Læg ikke låg på. Sæt mikroovnen på halv effekt eller 60 % af effekten alt efter hvordan din ovn er i 5 minutter. Tag beholderen ud og rør, gentag processen 2 gange. Nu skulle grøden gerne være klar, smag på den. Den hele boghvede skal være mør, skal ikke koge ud som fx. havregrød. Anret med det du bedst kan li, peanutbutter smager så godt på!

Boghvedegrød 1

Note: (Jeg har med succes lavet halvanden portion i mikroovn, dog skal tiderne forlænges lidt)

∼Go’ onsdag herfra∼

FORSLAG TIL REINTRODUKTION

Brug alm. mælk istedet for laktosefri mælk. Mælk indeholder (selvfølgelig) laktose som er et disakkerid.

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *