Glutenfri Appelsin Chokolade Muffins

Appelsin Chokolade Muffins 1I går var lidt ambivalent, på den ene side var sneen så utrolig smuk, se bare billedet, men på den anden side kan jeg ikke fordrage sne og alt det griseri, det medfører. Godt vi er stærkt på vej mod forår!

vinterbillede

I dag er vi nået til den 3. i rækken af 3 med appelsin i uge 7. Nu er det jo fredag, så jeg tænkte at en god fredagskage ikke ville være af vejen, og hvad kunne være mere nærliggende end at kombinere appelsin med chokolade? De klæder virkelig hinanden, og vil man bare have chokolade muffins eller kage så udelad appelsinen og tilsæt lidt ekstra mælk.

Jeg har forsøgt mig med rismel, og det kan give et helt godt resultat, hvis man er opmærksom på følgende:

  • De må ikke bages for hårdt eller for længe, hellere lidt blød og svampet indeni, end tør og kornet.
  • De smager bedst på dag 1, men er også gode på dag 2, ligesom med så meget andet bliver de tørre med tiden, men lidt hurtigere på rismel end på hvede eller speltmel.

Hvad bruger I når I skal bage kager? Skriv gerne en kommentar med gode tips, jeg er lydhør.

På en restriktiv low fodmap diæt toleres almindelig speltmel udelukkende, når der bages med surdej og det langtidshæver, ikke en teknik der er så anvendelig på chokolade muffins 🙂 Alternativt kan man investere i sigtet økologisk speltmel, der er den eneste spelttype der kan indtages uden brug af surdej i eliminationsfasen. Appelsin Chokolade Muffins 2

Appelsin Chokolade Muffins, cirka 12 stk:

  • 1 øko appelsin (når skallen skal bruges er der ingen vej udenom)
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • 25 g ren kakao (20g eller mere har et højt indhold af oligosakkariderne fruktaner og galaktaner pr portionsstørrelse, men der er under 2g pr muffin)
  • 250 g rismel (se her hvordan du kan lave dit eget)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør
  • 1 dl laktosefri mælk
  • 0,75 dl laktosefri neutral yoghurt (eller creme fraiche det kommer sig ikke så nøje)
  • 50 g mørk chokolade 70 %

       Til glasur og pynt oven på

  • 1 øko appelsin
  • Flormelis

Appelsin Chokolade Muffins collage

       Sådan gjorde jeg:

  • Skyl appelsinen og riv skallen på et rivejern, pres saften ud i en skål
  • Vej rørsukker af i en skål og kom vaniljesukker i. Slå æggene ud i det og rør med en elpisker til massen lysner og er tyk
  • Hak chokoladen groft
  • Tænd ovnen på 175 grader alm ovn.
  • Bland rismel, kakao og bagepulver i en skål.
  • Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn
  • Vend skiftevis laktosefri mælk og yoghurt i æggemassen. Si melblandingen i æggemassen.
  • Kom til sidst smeltet smør i dejen og pisk til den er jævn.
  • Vend ¾ af det hakkede chokolade i dejen. Gem lidt til toppen.
  • Kom dejen i forme og drys til sidst med resten af det hakkede chokolade.
  • Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter til de akkurat er færdige, hvis du er i tvivl så tjek hvor meget kagen vugger, når du trækker bagepladen ud. Vugger den meget er den ikke færdig. Virker den fast, hvor der stadig siver lidt flydende op gennem skorpen, så er den færdig.

       Glasur og Topping

  • Del appelsinen i 2. Skær den ene halvdel i så tynde fileter som muligt, lav gerne et par ekstra udover antallet af muffins. Læg dem på et bagepapir ind midt i ovnen på eftervarmen fra kagerne i 10-15 minutter, så de tørrer lidt ind.
  • Lad dem afkøle
  • Riv skallen fra den anden halve appelsin og pres saften.
  • Brug dette sammen med flormelis og lav en glasur i tykkelse efter smag.
  • Kom glasur på de afkølede chokolade muffins og pynt med tørrede appelsinbåde

Appelsin Chokolade Muffins 2

God fredag og god weekend! 🙂

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *